Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Egyre nagyobb a szerepe az agrárdigitalizációnak

2023. June 07. 12:15
Egyre nagyobb a szerepe az agrárdigitalizációnak

Ezentúl minden évben megtartják Magyarországon a Precíziós Gazdálkodás és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást.

Magyarország ezentúl minden egyes évben otthont szeretne adni a Precíziós Gazdálkodás és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállításnak, amely az egyik legfontosabb hazai agrárdigitalizációsnak nevezhető.

 

A magyar agrárium szereplőinek nagy segítség a rendezvény, hiszen hatalmas a szükség arra, hogy a mezőgazdaságban egyre többen megismerkedjenek a legújabb technológiák előnyeivel, majd el is kezdjék azt használni.

 

A rendezvényen általában csaknem 100 szakember és előadó beszél a mezőgazdaság jelenlegi és jövőbeli kihívásairól, valamint a legmodernebb technológiai megoldásokról. A fórumon elhangzott technológiai módszerek irányadóak lehetnek a magyar precíziós gazdálkodásnak.

 

Mivel Magyarországnak rendkívül fontos ágazata az agrárium, így az ide érkező fejlesztéseket az egész gazdaság pozitívan szemléli

 

Magyarországon az elmúlt években elindított precíziós pályázatok egyébként azt vetítik előre, hogy a magyar mezőgazdasági termelők és szereplők nyitottak az új megoldásokra, amelyeket a technológiai kínál, ez pedig jó jel.

 

A pályázatokon erőgépeket, munkagépeket és kombájnokat lehet igényelni. A fejlesztési munkálatok miatt már műholdas távérzékelési adat beszerzésére és elemzésére is lehet pályázatokat leadni.

 

Hazánkban egyébként a legtöbb termelő a sorvezető automata kormányzást, majd a hozamtérképezést használja a precíziós megoldások közül.

 

Forrás: ComputerWorld
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu