Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.02. - Monday, Petra napja van.

Belföldi hírek

Egyre jelentősebb az IKT cégek szerepe

2023. March 10. 14:04
Egyre jelentősebb az IKT cégek szerepe

Az IKT-szektor óriásit nőtt Magyarországon az elmúlt időszakban és a fejlődésnek még nincs vége.

 

Magyarországon az IKT-szektor magában rejti valójában az összes olyan iparágat, amely a technológiai fejlesztésekről, az adatokról, az információk gyűjtéséről, illetve az információ átadásáról szól.

 

A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. legújabb kutatása alapján az IKT-szektor még komolyabb iparág lehet a jövőben, pedig szerepe már most sem kicsi. A Századvég szerint ez lehet hazánkban az egyik húzóágazat.

 

A modern technológia már bizonyította előnyeit

 

Az IKT-szektor jelenleg Magyarország bruttó hozzáadott értékének körülbelül 7 százalékát adja, továbbá majdnem negyedmillió szakembert foglalkoztat. Az információs és kommunikációs technológiákhoz kapcsolódó szektorokat a Konjunktúrakutató folyamatosan elemzi.

 

Az elemzés alapján 2019 és 2022 között a magyar informatikai és technológiai vállalatok közel kétharmada tudta jelentősen megnövelni árbevételét, harmaduk pedig mindhárom évben folyamatosan növekedni tudott.

 

Ez az adat azt jelzi, hogy a jövő technológiai iparágak nagyon válságállóak, így számítani lehet rájuk a jövőben egy esetleges újabb negatív világgazdasági folyamat alatt.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu