Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Belföldi hírek

Egyre elismertebbek a modern képzések

2022. április 17. 09:00
Egyre elismertebbek a modern képzések

A magyar felsőoktatási intézmények korszerű képzéseire már külföldön is felfigyeltek.

A magyar felsőoktatási intézmények javították megítélésüket és helyezésüketa brit QS egyetemi világrangsorán, amely főként a modern egyetemi képzésekre fókuszál a tudomány- és szakterületi szakokon. Az információt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte.

 

A legfrissebb rangsor szerint összesen 10 magyar egyetem került be a világ legjobbjai közé a korszerű képzéseket vizsgálva. Az MTI-nek továbbított közlemény szerint pontosan a következő intézmények ezek: a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem (SE), valamint a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

 

Külföldi szaklapok is elismerően írnak a magyar képzésekről

 

A tavalyi évben a magyar egyetemek 47 szakkal képviselték magukat a rangsorban, 2022-ben pedig már 56 szakterületi listán. A legjobban teljesítő magyar felsőoktatási intézmény az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), illetve a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) lett.

 

A magyar felsőoktatás fő célja jelenleg a megújulás. Magyarország a GDP közel 2 százalékát fordítja ennek fejlesztésére, amellyel Európa élvonalába tartozik. A megújulással Magyarország a régió tudásközpontjává válna.

 

Forrás: MTI
CS.SZ

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu