Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Egymilliárd eurós fejlesztés kezdődik Budapesten

2021. december 29. 10:00
Egymilliárd eurós fejlesztés kezdődik Budapesten

A budapesti 13. kerületben egymilliárd eurós beruházási projekt veszi kezdetét.

Innovatív városnegyedet alakítanak ki a volt Láng Gépgyár területén Budapesten, a 13. kerületi Váci út mellett. A beruházás közel egymilliárd euró értékű és mintegy 10 hektáron jön létre a modern negyed. A területen számos zöld és környezettudatos megoldást hoznak létre a befektetők, illetve egyedi mikroklímát alakítanak ki. A városnegyed páratlan és kivételesen innovatív lesz a tervezők szerint.

 

A 10 hektáros területen 2 hektáros közparkot is létrehoznak. A fejlesztés nem csak az ország, hanem a kontinens számára is teljesen egyedülálló lesz. A jelenleg is zajló rozsdaövezeti akcióterv célja, hogy a korábbi, de mára már elhanyagolt ipari helyszíneket átalakítsák és ott lakó- vagy munkakörnyezetet hozzanak létre.

 

Ultramodern városnegyed van kialakulóban Budapesten

 

A fejlesztő azt is elárulta, hogy a földfelszín alatt és felett is modern terület kerül kialakításra, méghozzá több mint 410 ezer négyzetméteren. Közel 140-140 ezer négyzetméteren lakóépületek és irodaházak épülnek, míg 16 ezer négyzetméteren egy négycsillagos szálloda, a parkolók pedig a földfelszín alá kerülnek.

 

A fejlesztő rengeteg smart megoldást szeretne bevezetni az új területen. A környezetbarát irodaházakba, a kereskedelmi és szolgáltatóépületekbe, valamint az ultramodern lakóépületekbe is számos okos megoldást telepítenek majd.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu