Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Egyházi kórház kap új épületszárnyat

2017. December 08. 16:26
Egyházi kórház kap új épületszárnyat

A Budapesti Szent Ferenc Kórház új épületszárnnyal bővül mintegy hárommilliárd forint értékben. Varga Mihály az alapkőletételen hangsúlyozta, hogy a kormány fontos feladatnak tartja az egyházi kórházak fejlesztését, azok speciális szakmai profiljainak megerősítését, az ott folyó gyógyítás méltó körülményeinek kialakítását.

A II. kerületű fejlesztés jelentős részben kormányzati forrásból valósul meg, amely önkormányzati, rendi és magántámogatással egészül ki - mondta el a nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője. Kiemelte, hogy a beruházás összhangban van az Egészséges Budapest Programmal, amely 26 intézményt érint.

 

Új épületszárnnyal bővül a Budapesti Szent Ferenc Kórház

Hárommilliárd forintból a Szent Ferenc Kórház százötven ágyasra bővül, és az orvosi egyetem oktatóhelyeként megkezdi működését a kardio-vaszkuláris rehabilitációs központ

 

A most bejelentett, mintegy hárommilliárd forint értékű fejlesztés során százötven ágyasra bővül a Budapesti Szent Ferenc Kórház, és az orvosi egyetem oktatóhelyeként megkezdi működését a kardio-vaszkuláris rehabilitációs központ – szögezte le a miniszter, hozzátéve, hogy a kormány mindehhez 2,7 milliárd forintot biztosít. A beruházás a régi épület teljes felújításával együtt várhatóan 2019-ben zárul – tájékoztatott az intézmény főigazgatója. Toldy-Schedel Emil elmondta: a kórház oktatóközpontként a szakdolgozó- és nővérképzés hiánypótló feladatából is részt vállal majd.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu