Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Egyetemi innováció indul

2024. May 14. 11:49
Egyetemi innováció indul

Több 100 milliárd forintos pályázat indul arra vonatkozólag, hogy minél modernebbek legyenek a magyar felsőoktatási intézmények. 

 
A magyar felsőoktatásban egy újabb komoly pozitív változás jöhet, ez pedig közelebb viheti ahhoz a hazai egyetemeket, hogy minél versenyképesebbek legyenek. Magyarország innovációs potenciáljának növeléséhez és a gazdasági fejlődés előmozdításához elengedhetetlen lépés a tudományos és innovációs parkok létrehozása az egyetemek környékén.
 
Az ilyesfajta parkok nemcsak az egyetemeknek jelenthetnek óriási előnyt, hanem a teljes országnak, hiszen hosszú távon óriási hasznot hozhatnak. A tudományos és innovációs parkok olyan területek, amelyek közvetlenül az egyetemek vagy a kutatóintézetek közelében helyezkednek el.
  
Jelentős egyetemi fejlesztés jöhet Magyarországon
 
 
Az ehhez hasonló helyszínek ösztönöznék a tudományos kutatásokat, az innovációkat és a gazdasági fejlődést, egyidejűleg lehetővé téve az egyetemi közösségek és a vállalkozók közötti szorosabb együttműködés kialakulását.
 
Magyarországon a következő időszakban több mint 300 milliárd forintos keretösszegből indul olyan pályázat, amelynek eredményeképp az egyetemek rendkívül modern tudományos és innovációs parkokat hozhatnak létre. 
 
A Neumann János Programban megvalósuló pályázat fő célja, hogy a magyar felsőoktatás minden tekintetben Európa élvonalába kerüljön.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu