Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.02. - csütörtök, Karolina napja van.

Belföldi hírek

Egyedülálló magyar fejlesztés az egyetemeken

2022. október 10. 20:52
Egyedülálló magyar fejlesztés az egyetemeken

A magyar elektromos közlekedés szempontjából indult fontos innováció 2 magyar felsőoktatási intézmény együttműködéséből.

Komoly elektromos fejlesztések indultak Magyarországon. A projekt fontos mérföldkő lehet Magyarország elektromos közlekedése szempontjából. Október elején adtak át egy magyar elektromos motorkerékpárt Kecskeméten, amelyet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a kecskeméti Neumann János Egyetem (NJE) fejlesztett ki.

 

Az elektromos innováció által megszületett elektromos eszköznek a Supermoto nevet adták a szakemberek. A Supermoto-nak most csak az első prototípusát mutatták be a fejlesztők, hiszen a projekt nem áll le. Minél fejlettebb közlekedési eszközt szeretnének belőle faragni.

 

A Supermoto-t még tovább fejlesztik

 

A két egyetem szakembereinek végső célja az, hogy az utcákon és közutakon is biztonságosan lehessen a járművel közlekedni pár éven belül. A beruházásban egyébként a 2 egyetem részéről nem csak a professzorok vesznek részt, hanem a hallgatók is.

 

Az eddigi munkálatok során a 2 intézmény csapatai olyan jól összehangolták a munkát, hogy a jövőben más innovációt is közösen kezdhetnek el. Az eddigi fejlesztések komoly alapot adhatnak a jövőbeli projekteknek.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu