Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Egyedülálló csuklósbuszt mutattak be Győrben

2021. november 20. 11:00
Egyedülálló csuklósbuszt mutattak be Győrben

Egészen egyedi fejlesztéssel tör a piacra a győri Kravtex-Kühne cégcsoport.

Győrben mutatták be a Credobusz Econell 18 Next-et, a Kravtex-Kühne cégcsoport egyedülálló fejlesztését, a Credobusz Econell 18 Next-et. A csuklósbusz a kategóriáját tekintve azért számít teljesen egyedülállónak, mert közel három tonnával kisebb tömegű, mint a többi csuklósbusz a piacon.

 

A győri vállalat azzal érte el a súlycsökkenést, hogy optimalizálták a busz vázszerkezetét, illetve a leginnovatívabb futómű konfigurációt alkalmazták. A gyártó cég bemutatón elárulta, hogy a buszt főleg a magyar piacra tervezték, de később a külföldi piacokon is terjeszkedni szeretnének vele.

 

Így néz ki a vadonatúj Credobusz Econell 18 Next

 

Mivel jóval kevesebb tömeget nyom a busz, így az üzemanyag fogyasztása is kevesebb lesz, mint a versenytársainak. A Kravtex-Kühne cégcsoport beszámolója szerint minimum 15 százalékkal kevesebb lesz a busz üzemanyag fogyasztása, így a csuklósbusz évente 10 ezer kilogrammal kevesebb károsanyagot bocsát ki, mint a többi elérhető alternatíva a piacon.

 

A bemutatott típus sorozatgyártása a jövő évben kezdődik el, miután felmérik Magyarországon a piaci igényeket. Az egyedülálló előnyöknek köszönhetően a busz világszinten is felkapottá válhat.

 

Forrás és képek: MTI, Kravtex-Kühne, Credobus, Forbes
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu