Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Egyedül a magyar modell működik a bevándorlási válság kezelésére - a V4-ek segítségével

2015. December 11. 12:04
Egyedül a magyar modell működik a bevándorlási válság kezelésére - a V4-ek segítségével

A visegrádi négyek együttműködésének talán sosem volt akkora jelentősége, mint most, hiszen az Európai Unió történetének legsúlyosabb válságát éli a tömeges bevándorlás miatt - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nemzetközi Visegrádi Alap 15 éves évfordulója alkalmából rendezett december 11-i konferencián.

Az Antall József Tudásközpont, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzetközi Visegrádi Alap együttműködésében megrendezett budapesti konferencián a tárcavezető elmondta: egy képmutató és alkalmatlan európai politika miatt nem születhetett eddig közös európai válasz a migránsválsága. "Egyedül a közép-európai országok voltak azok, amelyek nem csak a szavak, hanem a valós tettek szintjén megoldást kínáltak a bevándorlási válságra" - mondta a miniszter. Egyúttal hangsúlyozta: világossá kell, hogy váljon minden európai vezető számára, hogy Európa védtelen és mindaddig az ismarad, amíg nem tudja a saját határait megvédeni.


Szijjártó Péter szerint egyedül a magyar modell működik a bevándorlási válság kezelésében, és ha Európa a magyar modellt követné, sikeresen tudná kezelni a kihívást. Hozzátette: a magyar modell sem jöhetett volna létre, ha nincsenek a visegrádi országok, hiszen szlovák, cseh és lengyel segítséggel tudták megoldani azt, hogy ma Magyarország területére csak a magyar és az európai szabályok teljes mértékű tiszteletben tartásával lehet belépni. Szijjártó Péter szerint az európai vezetőknek nemcsak szavak szintjén kellene az európai külső határok védelmével foglalkozniuk, hanem a tettek szintjén is, eddig ugyanis érdemi lépés nem történt.


MTI /MCOnet


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter? 

Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-ban

Kemény szavak Brüsszelben 

A történelem elbeszélhetetlensége

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu