Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Egy magyar lány nyerte meg az Európai Pénzügyi Kvíz döntőjét

2021. április 27. 13:42
Egy magyar lány nyerte meg az Európai Pénzügyi Kvíz döntőjét

Az Európai Pénzügyi Kvíz döntőjét a budapesti Keleti Károly Szakgimnáziumban tanuló 15 éves magyar diák, Strasszer Zsófia nyerte meg. A döntőben 28 ország 50 ezer diákjából 55 nemzeti győztes mérte össze tudását, ahol a diáklány hibátlan teljesítményével győzte le a többi résztvevőt.

Az Európai Bankföderáció által életre hívott European Money Week rendezvénysorozattal a szervezők célja, hogy játékosan tanítsák meg a fiataloknak az alapvető pénzügyi ismereteket és pénzügyi tudatosságra hívják fel figyelmüket, a mindennapok során- tudtuk meg Sütő Ágnestől, a Magyar Bankszövetség Kommunikációs vezetőjétől.

 

 

Sütő Ágnes szerint a helyzet azt mutatja, hogy hazánkban a pénzügyi kultúra fejlesztése - melyre kormánystratégiát is alkottak, emellett az elmúlt években a cselekvési tervben is nagyon sok mindent megvalósítottak a pénzügyi kultúra fejlesztéséért- eredményesnek bizonyul, hiszen egy 15 éves tanuló is képes megmutatni, hogy nemcsak érti, hanem alkalmazni is tudja a pénzügyi fogalmakat.

 

A korábban Brüsszelben megrendezett páneurópai versenyt a pandémiás helyzet miatt 2. éve online formában tartják meg. A diákoknak egy platformon keresztül angolul kellett válaszolniuk, ahol főleg pénzügyi és befektetési témákban tettek fel nekik kérdéseket.

 

Az európai kvízjáték magyar döntőjét a Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (PÉNZ7) részeként, 78 ezer 7-9. osztályos diák vetélkedésével tartották meg. A hazai döntőből két diák, Strasszer Zsófia és Borbély Attila Norbert, a Soproni SZC Hunyadi Janos Technikumából jutott tovább a nemzetközi döntőbe, ahol hazánkat képviselték.

 

A szövetségtől kapott információk szerint a győztes és iskolája megkapja az Európai Bankföderáció által felajánlott 3000 eurós fődíjat.

 

BG

Forrás: EuroNews, Origo

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu