Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Egy kínai vállalat indít nagyberuházást Debrecenben

2021. szeptember 14. 12:22
Egy kínai vállalat indít nagyberuházást Debrecenben

2021 egyik legnagyobb beruházását valósítja meg Magyarországon a SEMCORP kínai vállalat. A cég 65 milliárd forintos projekthez kezd Hajdú-Bihar megye megyeszékhelyén, Debrecenben.

Óriásberuházás indul Debrecenben, ahol egy kínai beruházó 65 milliárd forint értékben épít gyárat. A beruházó SEMCORP vállalatcsoport több mint 400 új munkahelyet teremt a városban a projekttel. A SEMCORP olyan elválasztó fólia gyárat épít a kelet-magyarországi városban, amely a lítium-ion akkumulátorokhoz szükséges. A projektet a magyar állam is támogatja, közel 13 milliárd forinttal.

 

A SEMCORP piacvezetőnek tekinthető a magas minőségű szeparátorok fejlesztésében és gyártásában a lítium-ion akkumulátor iparágban. A cég világszerte több millió négyzetméter gyártókapacitással rendelkezik, ezáltal a világ legnagyobb szeparátor fólia gyártójának mondhatóak. A következő években további négyzetméter termelőkapacitást fognak építeni, amelyből a debreceni gyár is bőven kiveszi a részét. A cégcsoport 2010-ben alakult, azóta viszont a legmodernebb berendezésekkel és csúcstechnológiai megoldásokkal segítik az iparágukat.

 

Az alapkőletétel megtörtént, így indulhat a gyár építése

 

A debreceni gyár 2022 végéig fog felépülni, amely után közel 100 ezer négyzetméteren folyhatnak a gyártások. Az üzem építési munkálatai már meg is kezdődtek és várhatóan 2023 elején beindulhat a termelés. A magyarországi beruházásnak köszönhetően a cég 12 százalékkal fog bővülni. A debreceni gyárban évente 400 millió négyzetméter szeparátor fóliát hoznak majd létre.

 

Forrás és képek: MTI/Czeglédi Zsolt, SEMCORP
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu