Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Egy cél - egy nemzet! Mága Zoltán a Honvédelemért kitüntető címet kapta!

2010. October 15. 10:36
Egy cél - egy nemzet! Mága Zoltán a Honvédelemért kitüntető címet kapta!
Egy cél érdekében fogott össze a honvédség és Mága Zoltán, a zene nagykövete!

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szerda délután fogadta Mága Zoltán világhírű hegedűművészt.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szerda délután fogadta Mága Zoltán világhírű hegedűművészt, aki - a Magyar Honvédség és a rendőrség idén elhunyt hősi halottainak emlékére, családjaik megsegítésére - jótékonysági koncertet adott. Mága Zoltán a szeptember 16-án megtartott jótékonysági, jubileumi koncert bevétele mellett - amely a Szent István Bazilika lélekemelő légkörében volt látható és hallható -, a saját hegedűjét is elárvereztette, s a kapott összeggel „segítő kezet nyújtott" az Afganisztánban hősi halált halt Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy és Kolozsvári György posztumusz hadnagy családtagjait.

 

Nem tudom elmondani, milyen nagyra értékeljük ezt a gesztust. Nagyon köszönöm a

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szerda délután fogadta Mága Zoltán világhírű hegedűművészt a Honvédelmi Minisztériumban.

magam, az érintett családok, illetve a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség teljes személyi állománya nevében"- mondta Dr. Hende Csaba. A honvédelmi miniszter kiemelte: kedden - a tatai dandár parancsnokának segítségével - az adomány már el is jut az érintettekhez.

Mága Zoltán, világhírű hegedűművész elmondta: idén, a tavaszi árvízi vészhelyzet során, személyesen győződött meg a katonák áldozatkész munkájáról és arról, hogy ezt a segítő munkát az emberek mennyire nagyra értékelik. A hegedűművész egyúttal részvétét fejezte ki nemcsak az afganisztáni hősi halottak családtagjainak, hanem a kolontári iszapkatasztrófa áldozatainak is.

Mága Zoltán ezen a héten több alkalommal - csütörtökön, pénteken, szombaton Szlovákiában -, tart jótékonysági koncertet, s ezeknek a rendezvényeknek bevételéből a károsultak részére ajánlj fel anyagi segítséget. Emellett hazánkban is tervez további jótékonysági fellépést megsegítésükre.

A honvédelmi miniszter ezt követően a Honvédelemért kitüntető cím első fokozatával jutalmazta a Mága Zoltán hegedűvirtuózt. „Ön hegedűvel és vonóval, mi katonákkal és járművekkel, technikai eszközökkel küzdünk, de egy a cél és egy a nemzet"- fogalmazta meg gondolatait Hende Csaba.
Fényképezte: Krasznai-Nehrebeczky Mária
-dr.Safárik Gabriella-

Mága Zoltán, világhírű hegedűművész tolmácsolta a sok-sok köszönetet a honvédség áldozatos segítségéért.

Mága Zoltán, világhírű hegedűművész tolmácsolta a sok-sok köszönetet a honvédség áldozatos segítségéért.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu