Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

Egy alapjaiban elhibázott döntésről van szó

2009. July 23. 12:21
Egy alapjaiban elhibázott döntésről van szó
"Egy szakmailag elhibázott, emberileg vállalhatatlan, gazdaságilag értelmetlen döntést hoztak, egyszóval: ostobaság" - emelte ki Horváth Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A tárca tervei szerint idén augusztus elsejével a felnőtt lakosság részére a részleges és teljes kivehető fogpótlás technikai díjának eddigi 50 százalékos támogatása nulla százalékra, ezzel egy időben a 18 év alatti gyermekek fogszabályozásához szükséges fogtechnikai eszközök támogatása 85 százalékról nulla százalékra csökken. A kormányzat mind a két döntésével 400-400 millió forintot tervez megtakarítani - fejtette ki Horváth Zsolt, a Fidesz egészségügyi kabinetjének helyettes vezetője.

A politikus kiemelte: ez a rövid távú megtakarításokért helyrehozhatatlan károkat okoz például a gyerekeknél, és jelentős életminőség-romlást az idősebb korúak esetében. Mindezt úgy, hogy az okozott károk helyrehozatalára a későbbiekben a megtakarítások többszörösét kell fordítani - tette hozzá.

"Egy szakmailag elhibázott, emberileg vállalhatatlan, gazdaságilag értelmetlen döntést hoztak, egyszóval: ostobaság" - húzta alá, majd arra kérte a kormányzat szakembereit: számolják újra, fogadják el a szakma álláspontját, és ne vezessék be ezt a rendelkezést.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu