Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Egészségügyi robot innováció Debrecenben

2024. May 15. 13:29
Egészségügyi robot innováció Debrecenben

Ismét robot asszisztált sebészeti rendszert adtak át a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

 

Ahogy az idő telik, úgy az orvostudomány és a technológia egyre szorosabb kapcsolatban áll, ez az együttműködés pedig teljes mértékben forradalmasíthatja az egészségügyet, különösen a sebészeti eljárások terén. Magyarországon is egyre több kórház dönt amellett, hogy robotsebészeti központot hoz létre, ez az eljárás pedig rengeteg előnnyel jár az egészségügyi szektor számára. 

 

A robotsebészeti rendszerek lehetővé teszik a sebészek számára, hogy precízen és minimális beavatkozással végezhessenek műtéteket. A robotok jóval pontosabb és kiszámíthatóbb műtéti eredményeket biztosítanak.

 

Újabb robottal lehet műtéteket végrehajtani Debrecenben

 

Az ilyesfajta modern eszközök képesek minimalizálni a hibalehetőségeket, valamint növelni a sikerességi arányt. Ez különösen fontos az olyan összetett műtétek esetén, ahol akár a beteg élete is múlhat egy pár milliméteres eltérésen. Továbbá, a robotok képesek kisebb metszéseket vágni a műtétek során, ez pedig gyorsabb felépülést és kevesebb szövődményt eredményezhet a betegeknél.

 

Magyarországon most ismét a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában adtak át egy robotasszisztált sebészeti okoskeszközt. A robotot egy több mint 1 milliárd forintos pályázat keretein belül tudta beszerezni az egészségügyi intézmény

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu