Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Egész napos sztrájkot hirdetett a közszolgálati dolgozók szakszervezete

2016. August 17. 15:19
Egész napos sztrájkot hirdetett a közszolgálati dolgozók szakszervezete

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete  szeptember 14-ére hirdetett sztrájkot, ezúttal egész napra. Június 22-én már tiltakoztak amiatt, hogy mintegy 37 ezer önkormányzati köztisztviselőből több mint 24 ezer nyolc éve egyáltalán nem kapott béremelést.

A szakszervezet bruttó 30 százalékos illetménynövelést követel az önkormányzati köztisztviselők számára 2016 októberétől. A júniusi sztrájkon több mint ötven polgármesteri hivatalban tartottak kétórás munkabeszüntetést, a mostani tiltakozás azonban már egész napos lesz és az egész országra kiterjed. A kormány a szakszervezetekkel való egyeztetés nélkül a költségvetési törvényben rögzítette, hogy 2017 januárjától megadja az önkormányzatoknak azt a jogot, hogy az illetményalap megállapításáról dönthessenek.

 

Az illetményalap növelését kérik

A szervezet úgy lájta, hogy a kistelepüléseken dolgozó köztisztviselők általában a közmunkás bérnek megfelelő összeget visznek csak haza

 

Ezt Boros Péterné, az MKKSZ elnöke álságosnak nevezte, mert csak azoknak a helyhatóságoknak adna jogi lehetőséget az emelésre, amelyek ezt finanszírozni tudják. Eredménynek nevezte azt, hogy a kormány jogosnak találta a követelést. A szervezet készített egy jogszabálytervezetet, amely nemcsak életpályamodellről szól, hanem finanszírozásról is. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu