Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.03. - csütörtök, Ferenc napja van.

Belföldi hírek

Eddig 190 ezer babakötvényt kötöttek

2019. augusztus 13. 14:43
Eddig 190 ezer babakötvényt kötöttek

Január elseje és július vége között majdnem 20 ezer kincstári Start-értékpapírszámlát nyitottak az arra jogosultak, így immár 190 ezer gyermek pénze kamatozik babakötvényben - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A lapban megjelent cikkben Tállai András az időszakos adatokat értékelve arról beszélt, az év első hónapjai magas értékeket hoztak, aztán nyáron kissé csökkent a számlanyitások száma, de arra számítanak, hogy ősszel "megint sokan fognak hozzá az ügyintézéshez". "Jó okunk van feltételezni, hogy 2019 rekordközeli év lesz a babakötvény történetében" - fogalmazott az államtitkár.

 

Eddig 190 ezer babakötvényt kötöttek

"Jó okunk van feltételezni, hogy 2019 rekordközeli év lesz a babakötvény történetében" 

 

Tállai András közölte, a babakötvényekben lévő megtakarítások együttes összege júliusra átlépte a 68 milliárd forintot. A kiváló kamatot kínáló babakötvény konstrukciója és megannyi hasonló intézkedés - például a családi adókedvezmény bevezetése, a családi otthonteremtési kedvezmény kialakítása, vagy éppen a nyáron indult családvédelmi akcióterv - mind azt célozzák, hogy "a fiatalok itthon is boldogulhassanak, érvényesülhessenek, ne kelljen elhagyniuk az országot, ha jó anyagi körülmények között szeretnének élni" - emelte ki.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu