Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Duplájára növelte kapacitását Egerben az Emerson

2021. december 11. 12:00
Duplájára növelte kapacitását Egerben az Emerson

Több mint 4,5 milliárd forint összegű beruházást adott át Egerben egy amerikai nagyvállalat.

Új gyáregységet adott át Egerben az amerikai székhelyű Emerson vállalat. A cég több mint 4,5 milliárd forint értékben ruházott be a hevesi megyeszékhelyen, amelynek eredményeképp megduplázta gyártókapacitását Magyarországon. A vállalat saját erőből finanszírozta a projektet.

 

Az Emerson ipari szoftver és mérnök vállalatként tevékenykedik szerte a világon. Az amerikai cég a feldolgozóipar, a hibrid, valamint egyedi gyártók termelésének maximalizálását segíti, mindezt úgy, hogy maximálisan odafigyelnek a személyzet és a környezet védelmére. Termékeik kizárólag magas hozzáadott értékkel rendelkeznek, technológiáikat pedig iparág-specifikus tervezéssel hozzák létre, amelyhez tanácsadást és karbantartási szolgáltatást is biztosítanak.

 

Az Emerson Eger egyik legnagyobb munkaadója

 

Az Emerson eddig 13 400 négyzetméteres gyárral rendelkezett Egerben, most pedig 10 500 négyzetméter hasznos területtel bővültek. A több mint 4,5 milliárd forintos beruházás keretein belül új üzemrészeket, új irodákat és további termelő helyiségeket alakítottak ki Egerben. A projekt hosszú távon legalább 200 új munkahelyet teremt Heves megyében.

 

A cég jelenleg 670 alkalmazottat foglalkoztat Egerben, így ők a város harmadik legjelentősebb munkaadói. Az alkalmazottak száma évről-évre bővül, továbbá a termékkutatási- és fejlesztési központban is egyre több a bővítés. A 2021-es beruházási folyamat bizonyítja, hogy az egri telephely egyre fontosabb része a cég globális tevékenységének.

 

Forrás: MTI, Emerson

Képeink illusztrációk.

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu