Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Dr.Szabó Erika: Az önkormányzatoknak a közvagyon védelmét kell szolgálniuk

2013. October 19. 18:33
Dr.Szabó Erika: Az önkormányzatoknak a közvagyon védelmét kell szolgálniuk

Egy szervezet akkor működik jól, ha saját magát kristálytisztán látja  - mondta Dr. Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért felelős államtitkára ÁSZ, a KIM és a Fővárosi Kormányhivatal közös önkormányzati továbbképzéséről tartott tájékoztatót követően.

Domokos László, Állami Számvevőszék elnök kezdeményezésére egy tájékoztató, figyelemfelhívó rendezvénysorozatot szervezünk közösen. Célunk, hogy érezzék az önkormányzati vezetők, polgármesterek, jegyzők, gazdasági vezetők, hogy milyen súlya, felelőssége van annak a munkának, amit ők végeznek - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviselője a Budapest Főváros Kormányhivatala Dísztermében megrendezett eseményen.Interjú Dr. Szabó Erikával, a KIM területi közigazgatásért felelős államtitkárával"A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban törvényességi felügyeletet gyakorlunk: mi irányítjuk a Kormányhivatalokon keresztül az önkormányzati világ törvényességi felügyeletét. A fő célkitűzés az, hogy olyan módon működjenek az önkormányzatok, ami a közvagyon védelmét megfelelően szolgálja" - mondta az államtitkár.


Dr. Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért felelős államtitkárá

Dr. Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért felelős államtitkárának előadását „A területi közigazgatás  átalakítása, a helyi önkormányzatok törvényességi felügyeletének létrehozása” címmel tartotta megEgy fontos kifejezés is tisztázásra került:  "Az integritás az átláthatóság erősítése : a közügyekben bármilyen módon dolgozó hivatal, szervezet úgy végezze a munkáját, hogy az az állampolgárok számára átlátható, világos és ellenőrizhető legyen. Valójában a korrupcióellenes küzdelemről van szó" - fejtette ki Dr. Szabó Erika.MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu