Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Drónpilóta képzés indult a magyar felsőoktatásban

2022. November 01. 08:00
Drónpilóta képzés indult a magyar felsőoktatásban

Egyre fontosabb a drónok feladata a mezőgazdaságban, így egy új drónpilóta képzés indítását jelentette be az egyik magyar egyetem.

A drónok felülről mindent látnak, könnyedén használhatók és olyan modern szoftverekkel szerelhetők fel, amelyekkel bennfentes adatokhoz juthatunk. Ennek eredményeképp a drónok alkalmazása egyre több előnnyel jár a különböző iparágakban.

 

Újabban a Debreceni Egyetem (DE) mezőgazdaság-, élelmiszertudományi és környezetgazdálkodási karán jelentettek be, hogy új drónpilóta képzést indítanak.

 

A drónok több szektorban is elengedhetetlenek lesznek

 

A Debreceni Egyetem kurzusa kiemelten gyakorlatorientált és a növényvédelmi szakágra specializálódik. A képzést elvégzők a precíziós mezőgazdaságban használhatják ki a legjobban a kurzus előnyeit. A precíziós gazdálkodás egyre jobban kezd a digitális és automatizált eszközökre fókuszálni, ezért indítja el a felsőoktatási intézmény az új képzését.

 

A hallgatók olyan drónokkal térképezhetik fel a későbbiekben a mezőgazdasági földeket, amelyek ultramodern szenzorokkal lesznek felszerelve, ezáltal pedig azonnali, valós idejű adatokkal tudnak szolgáltatni.

 

Forrás: DE, MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu