Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.19. - hétfő, Huba napja van.

Belföldi hírek

Draskovics milyen alapon beszélt terrorista robbantásról?

2009. július 28. 12:39
Draskovics milyen alapon beszélt terrorista robbantásról?
Havasi Bertalan - aki maga is részt vett a nyomozó iroda tájékoztatóján - közölte: arra nem kaptak választ, hogy Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter milyen alapon beszélt pénteken terrorista robbantásról.
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) olyasmit bizonyított, amit soha senki nem vont kétségbe - mondta Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke az MTI-nek azzal összefüggésben, hogy hétfőn az NNI sajtórendezvényén azt mutatták be az egyik gyanúsított gépének hitelesített másolatával: a sok vitát kiváltó robbantásos felvétel szerintük az egyik gyanúsított gépéről származik.

Havasi Bertalan hangsúlyozta: a Fidesz álláspontja szerint a demokráciában a politikai terrorizmus rendkívül súlyos vád, rendkívül súlyos fenyegetés, azonban Draskovics Tibor ezzel kapcsolatos kijelentését a hétfői NNI sajtótájékoztatón nem tudták igazolni, menekültek az erre vonatkozó kérdések elől.

Az MTI kérdésére, hogy a Fidesz országgyűlési képviselői miért nem mentek el az eseményre, a sajtófőnök kifejtette: egyrészt alig egy órával a sajtórendezvény előtt kapták a meghívást, másrészt jogállamban országgyűlési képviselők "nem szoktak nyomozati szervekkel diskurálni" folyamatban lévő büntetőügyekről.

"A fideszes képviselők - az alkotmányos elveket figyelembe véve - Draskovics Tiborral szerettek volna találkozni, ő azonban sajnálatos módon távol maradt az eseménytől" - mondta Havasi Bertalan.

(forrás: fidesz.hu - MTI)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu