Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Draskovics a politikai terrorizmust készíti elő

2009. július 28. 13:00
Draskovics a politikai terrorizmust készíti elő
Húsz év egyik legszínesebb politikai pályáját tudhatja magáénak Draskovics Tibor - emlékeztetett Navracsics Tibor, hozzátéve: ahol megjelenik, ott biztos, hogy baj van.
A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy Draskovicsot "meglehetősen homályos és mindmáig tisztázatlan viszonyrendszer" köti a kilencvenes évek olajügyeihez. "Miniszteri pályafutásából emlékszünk az áfa visszatartására, amely gyakorlatilag tönkretette a magyar kis- és középvállalkozások ezreit, és kialakította azt a körbetartozási láncot", amelyet mind a mai napig nem tudnak felszámolni. Az államreform bizottság vezetőjeként "meglehetősen rosszul sikerült törvénymódosításokkal gyakorlatilag tönkreverte a magyar közigazgatást". Bár nem Draskovics Tibor kezdte, de minisztersége alatt folytatódott a rendőrség "teljes széthullása", melynek következtében a szocialisták a vörös őrség, a Jobbik pedig a magyar gárda létrehozásával vélik megteremthetőnek a közbiztonságot.

Navracsics Tibor sajtótájékoztatója 2009. július 28-án

A nemzeti nyomozó irodával való kapcsolata is meglehetősen zaklatottan alakul Draskovics Tibornak - utalt Navracsics Tibor a miniszter és államtitkára kínos parlamenti magyarázkodásaira, hogy miért adott utasítást a Hír TV munkatársainak bűncselekmény-gyanús ügybe keverésére. Most pedig a nemzeti nyomozó irodának kell magyarázkodnia Draskovics Tibor "meglehetősen botrányos kijelentései és sajtótájékoztatója miatt.

Az utóbbi időben, amikor szocialista politikus, szocialista kormány bajban van, akkor csodálatos módon a politikai terrorizmus mindig szárnyra kap - legalábbis a verbalitás szintjén. Ha a szocialista politikusok beszélnek a politikai terrorizmusról, akkor vagy nincs politikai terrorizmus, vagy nem tesznek semmit ellene.

A másik szereplője e történetnek Bajnai Gordon, aki április 14-én még politikai ambíciók híján lévő szakértői kormány miniszterelnökeként mutatkozott be a magyar országgyűlésben, hogy aztán a Magyar Szocialista Párt kampányrendezvényein mondjon beszédet, kampányoljon a párt jelöltjei mellett - legutóbb a szocialista fiatalok világtalálkozóját látogatta meg. Bajnai Gordon mintha kezdene megbarátkozni a szocialista párttal és a szocialista politikusi léttel - jegyezte meg Navracsics Tibor.

navracsics2_430_473_20090728140822_567.jpg

Navracsics Tibor szerint Draskovics nem felszámolja, hanem
előkészíti politikai terrorizmust

A szocialisták bajban vannak, a szocialista kormány bajban van, következésképp előveszik a politikai terrorizmust, mint ütőkártyát. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett a szlovák terroristák, a rendőrségi székházat ért géppisztoly sorozat, és a Kádár János síremléke kirablásának ügyére.

Navracsics Tibor leszögezte: soha még bizonyítékot nem találtak arra, hogy Magyarországon szervezett formában a politikai terrorizmus alakítaná a politikai életet. Ha a politikai életet mégis átszövi a terrorizmus, akkor az igazságügyi és rendészeti miniszter miért nem tesz semmit sem ellene.

Amit Draskovics Tibor tesz, arra két magyarázat van: az egyik az, hogy Bajnai Gordon és az MSZP megrendelésére teszi, hogy a politikai hisztériát felkorbácsolják. A másik lehetőség, hogy Draskovics Tibor saját szakállára cselekedett. Ez viszont azt jelenti, hogy egy rendkívül kockázatos vállalkozásba kezdett a Bajnai-kormány egyik minisztere a miniszterelnök tudta nélkül, azaz elszabadult a kormányzati munkában egy miniszter, aki ezt arra használta fel, hogy a politikai életet megmérgezze - hangsúlyozta a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. Vagy Bajnai Gordon bíztatására, vagy tudta nélkül cselekedett Draskovics Tibor.

Draskovics Tibor most jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy ismét hiszterizálja a közhangulatot, Draskovics Tibor jelen pillanatban nem felszámolni készül a politikai terrorizmust, hanem előkészíteni. Ha a politikai terrorizmus megjelenik az nem kis mértékben Draskovics Tibor és a szocialista politikusok intellektuális előkészítő munkájának lesz köszönhető - zárta sajtótájékoztatóját Navracsics Tibor.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu