Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Dr. Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója

2015. február 05. 13:30
Dr. Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója

A tavalyi évben 130 millió euró ügylethez volt köze a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak - mondta interjújában Dr. Kerekes György, a kereskedőház vezérigazgatója.

Interjú Dr. Kerekes Györggyel, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatójával

 

 

Annak kapcsán nyilatkozott a Belföldi híreknek, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt novemberi hivatalos útján vállalkozói delegáció kísérte el Dél-Koreába, ahol csaknem 23 milliárd forint értékben kötöttek üzletet. Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár jelentette be, hogy ez a siker a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. nevéhez fűződik.
Dr. Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója, Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár
"Amikor egy miniszterelnöki delegáció érkezik egy országba, az egy kiváló alkalom arra, hogy az adott országban a legkomolyabb disztribútorokat, importőröket tudjuk megszólítani. Egy-egy ilyen út előkészülete több hónapot vesz igénybe, a koreai látogatás kapcsán is egy tízfős csapat dolgozott hónapokon át a kereskedőházban azon, hogy amikor a magyar cégek kiérkeznek, rögtön potenciális partnerre találjanak" - fejtette ki a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója.

"A kereskedőház kifejezetten szeretné támogatni az ázsiába való magyar export növelését. Szeretnénk jobban fókuszálni a szolgáltatásexportra: az informatikai szolgáltatásokra, az építőipari tervezési, kivitelezési szolgáltatásokra szeretnénk a hangsúlyt fektetni többek között azért, mert ez Magyarországon generál munkahelyeket és az elérhető haszon is ezek esetében a lehető legnagyobb - tette hozzá Dr. Kerekes György.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu