Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Döntés született az afganisztáni béke megteremtése érdekében

2016. October 05. 14:54
Döntés született az afganisztáni béke megteremtése érdekében

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Afganisztán megsegítésére rendezett nemzetközi adományozó értekezleten vesz részt Brüsszelben. Közölte, hogy a nemzetközi hozzájárulás fokozásáról született döntés az afganisztáni béke és stabilitás megteremtése érdekében.

A konferencián tagországi hozzájárulások formájában 4 milliárd euró felajánlás jött össze, amelyek az afgán intézmény- és gazdaságfejlesztés, valamint a finanszírozási helyzet javítását célozzák. Magyarország is segíti Afganisztánt, 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű, hosszú lejáratú, alacsony kamatozású, kedvezményes hitelkeretet hoz létre az ország megsegítésére.

 

 

EU-Afganisztán konferencia

A külgazdasági és külügyminiszter a kétnapos EU-Afganisztán konferencián vesz részt

 


A tanácskozó politikusok között széles egyetértés mutatkozott abban, hogy Afganisztánnak sokkal hatékonyabbnak kellene lennie a migráció megelőzése, a visszaküldés és visszafogadás teljesítése területén, valamint végre kell hajtania azokat a reformokat, amelyek bevezetésével egyre kevesebb ember akarja majd elhagyni az országot - tette hozzá a miniszter.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu