Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Dömötör Csaba: a 2017-es költségvetés a fiatalok költségvetése is

2016. May 06. 12:00
Dömötör Csaba: a 2017-es költségvetés a fiatalok költségvetése is

"Hiszen csökkennek az adók, több pénz jut oktatásra, otthonteremtésre és kiemelt támogatást kapnak majd a gyereket nevelő családok" - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A kormány célja, hogy Magyarország olyan hely legyen, ahol a fiataloknak kiszámítható és biztonságos jövőképe van: "A kormány azon dolgozik, hogy minden magyar fiatal megtalálja a számításait Magyarországon, olyan országot szeretne, ahol mindenkinek van értelmes munkája, tisztességes fizetése, otthona" - hangoztatta Dömötör Csaba. A munkahelyvédelmi akciótervnek köszönhetően az elmúlt években csökkent a fiatalkori munkanélküliség száma, eddig 165 ezer fiatal tudott elhelyezkedni.

 

 

Az államtitkár beszélt arról, hogy folyamatosan csökkennek az adóterhek, ami a pályakezdőket is előnyösen érinti. A kormány emellett úgy döntött, hogy 18 százalékre csökkentik az internethasználat áfáját 2017-re, ezzel nagyjából egyhavi díjat lehet majd megspórolni. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt mondta, hogy 2017-ben 211 millirád forintot szánnak otthonteremtésre, 270 milliárd többlet áll rendelkezésre az oktatás területén és 2,8 milliárd forint jut a tehetséggondozásra.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu