Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.18. - kedd, Bernadett napja van.

Belföldi hírek

Domokos: az értéktudatosság a mindennapokban is segítséget nyújt

2019. szeptember 24. 17:26
Domokos: az értéktudatosság a mindennapokban is segítséget nyújt

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a IV. Magyar Értékek Napján hangsúlyozta: az értéktudatosság a mindennapok kihívásában is segít.

"Szilárd meggyőzödésem, hogy a Magyar Értékek Napja küldetése egyedülálló, hiszen egyesíti, összeköti mindazt, amiben mi magyarok, itt a Kárpát-medencében méltán lehetünk büszkék" - hangsúlyozta Domokos László. Szólt arról, hogy az Állami Számvevőszék és a Nemzeti Művelődési Intézet között szoros együttműködés alakult ki az elmúlt években. "Az országgyűlés 2014-es határozatában elismerte és támogatta az ÁSZ társadalmi szerepvállalását a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében. Közös célunk, hogy a magyar családok körében terjesszük és fejlesszük a pénzügyi tudatosságot, hiszen meggyőződésem hogy a pénzügyi biztonság, a biztonság olyan érték, amely a nemzet megtartásából is alapvető fontosságú" - fogalmazott.

 

 

Szavai szerint tudatos, megtakarító családokra van szükség. "A népi hagyományaink ápolása, generációkon átívelő örökítése mellett, az értéktudatosság másik fontos tényezője a pénzügyi, közpénzügyi ismeretek és a tudatosság erősítése. Az előbbi abban segít, hogy tudjuk, honnan jövünk és kik vagyunk a világban, a másik pedig az egyéni, családi lehetőségeinket határozza meg." Hozzátette, hogy mindkét tényező a művelődés része, ezért az ÁSZ és az NMI a magyar értékek napja rendezvény részévé tette a magyar családok pénzügyi tudatosságának erősítését, ismereteinek bővítését.

 

 

"Meggyőződésem, hogy a kultúra ápolása nem egy passzív, kizárólag a múlt értékeit középpontba állító folyamat, hanem a magyar értékek ápolásának szerves részének kell lennie. A tudásmegosztás, az eredmények bemutatása, a tapaszalatok átadása, ez teremti meg a lehetőségek az akutálils kihívások beazonosítására és a felmerülő kérdésekre. Interjú keretében elmondta, hogy a Magyar Értékek Napja egy ünnep, egy kiemelkedő nap, amely további lendületet adhat azoknak, akik ápolják az értékeket. "Tudni kell hozzányúlni az 1100 éves magyar kultúrához, amikor a mindennapok kihívásaira keressük a választ."

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu