Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.01.30. - hétfő, Martina napja van.

Belföldi hírek

Digitalizálódik a mezőgazdaság

2022. november 28. 09:59
Digitalizálódik a mezőgazdaság

A világszerte folyamatosan felgyorsuló és fejlődő technológia a mezőgazdaságot is fejlődésre készteti.

A magyar fővárosban megrendezték az Agtech Summit agrár digitalizációs eseményt, amelyen szó volt arról, hogy miként érinti a mezőgazdaságot a világban tapasztalható folyamatos technológiai fejlődés.

 

A rendezvényen a magyar agrárminiszter, Nagy István is felszólalt. A miniszter elárulta, hogy a Magyarországon zajló folyamatoknak is jót tesz az, ami külföldön zajlik, hiszen a más iparágakban folyó innovációk a mezőgazdaságot is fejlődésre ösztönzik.

 

Létfontosságú, hogy a magyar gazdák kövessék a folytonos korszerűsítéseket, mivel ha egy picit is lemaradnak az innovációk bevezetésében, akkor több éves hátrányba kerülhetnek a szektorban.

 

Az egyik legfőbb újítás a drónok alkalmazása lehet

 

Az agrárium jóval jövedelmezőbbé válik a cégek számára, ha állandóan gyűjtik az adatokat, automatizálnak és az információkat precízen felhasználják, majd bevezetik a robotikát.

 

Az ilyesfajta modern technológiák hossszú távon biztosítják a termelést, csökkentik a szektorban tapasztalható munkaerőigényt, nem terhelik annyira a környezetet és jóval hatékonyabb megoldásnak bizonyulnak.

 

További jó hír, hogy Magyarországon egyre több technológiai cég és gazda kezdett együttműködésbe a termelés javítása érdekében.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu