Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Belföldi hírek

Digitalizációs növekedést eredményezett a pandémia

2022. October 28. 08:00
Digitalizációs növekedést eredményezett a pandémia

A pandémia hatására egyre több iparág és szektor kezdte el alkalmazni a digitális megoldásokat.

Több elemzés is alátámasztja azt a tényt, hogy a digitalizáció elterjedésének szempontjából pozitív hatásai voltak a koronavírus járványnak szerte a világon és így Magyarországon is. Legutóbb a Semmelweis Egyetem (SE) kutatott az ügyben.

 

A Semmelweis Egyetem (SE) Magatartástudományi Intézetének szakemberei az interneten végeztek kutatást azzal kapcsolatban, hogy milyen hozadékai voltak a pandémiának. A beérkezett adatokból kiderült, hogy az egészségügyet tekintve is növekedés volt tapasztalható a digitalizációban.

 

Nélkülözhetetlen a fejlett informatika az egészségügyben

 

A járvány miatt egyre több egészségügyi szakember, orvos és páciens kezdte el kihasználni az online és digitális megoldásokban rejlő lehetőségeket. Az orvosok kiemelten nyitottak voltak a digitális lehetőségekre, hiszen immáron szinte mindegyikük használja az online megoldásokat.

 

A válaszadók háromnegyede vélekedik úgy, hogy a digitális eszközök elengedhetetlenek lesznek a jövőben az orvos-beteg kapcsolat hatékony fenntartásához és a legtöbb válaszadó szerint hatalmas szükség van az olyan online edukációra, amely a panaszokat és a betegségeket érinti.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu