Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Digitalizációs fejlesztéseket hajtottak végre Zalaegerszegen

2021. október 18. 11:47
Digitalizációs fejlesztéseket hajtottak végre Zalaegerszegen

Digitális beruházásokkal bővült Zalaegerszeg a Smart City eszközrendszereket kihasználva.

A következő évekre előre tervezve számos olyan beruházást hajtottak végre Zalaegerszegen, amelyek óriási előnybe juttatják a magyar nagyvárost. A Zala megyei megyeszékhelyen digitalizációs fejlesztéseket hajtottak végre, főként a turizmusra koncentrálva. A belvárosban új wifi-hálózatot építettek ki, okostelefonos és számítógépes applikációkat fejlesztettek ki, valamint egy érintőképernyős információs rendszer is telepítésre került.

 

Zalaegerszeg a Széchenyi 2020 program keretében valósította meg a beruházást. A közel 200 millió forintos támogatásból a város a Smart City eszközrendszerét kezdte el kiépíteni, így egy olyan digitális turisztikai beruházást kezdtek el, amely a jövő intelligens technológiai megoldásait használja. A városba érkező turisták ezentúl jóval könnyebben juthatnak hozzá az információkhoz, valamint a tájékozódás is több élménnyel gazdagodhat, köszönhetően az okos rendszereknek.

 

Az okos rendszerekbe fektet Zalaegerszeg

 

Az intelligens megoldásokba való befektetés a városban nem csak az új rendszerek kiépítéséről szólt, hanem a már meglévő és korábban kiépült turisztikai kínálat fejlesztéséről is. A jelenleg építés alatt álló Alsóerdei Sport- és Élménypark, a Mindszentyneum, az AquaCity, a tévétorony és a Göcseji Falumúzeum is részesült a turisztikai fejlesztésekben, amely főleg ezen khelyek népszerűsítéséről szólt.

 

A belvárosban egy kilométeres átmérőjű körben alakítottak ki ingyenes wifi-hálózatot, amelyet 53 jeladó eszköz támogat. A város egy külön e-City turisztikai portált és okostelefon alkalmazást fejlesztett, továbbá 3 kültéri érintőképernyős információs terminált, okos játszóeszközöket, illetve 3 kültéri okospadot telepített.

 

Forrás: MTI, Zalaegerszeg Önkormányzata
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu