Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Digitalizációs beruházás indul több nagyvállalat részvételével

2022. December 20. 13:25
Digitalizációs beruházás indul több nagyvállalat részvételével

Több mint 1 milliárd forintos digitális beruházás indul Magyarországon több cég és intézmény együttműködése által.

Nagyberuházás indul Magyarországon a 4iG Nyrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Carboferr Kereskedőház Zrt. együttműködésének eredményeképp.

 

A digitalizációs projekt több mint 1 milliárd forintból indul el és az lesz a célja, hogy olyan digitális megoldást hozzanak létre, amely a legmodernebb módon képes támogatni az acélszerkezetek előállítását.

 

A 3D-s megoldásokkal ultramodern rendszert fejlesztenek

 

A kifejlesztett digitális technológia a jövőben megoldhatja Magyarországon az iparági gyártás automatizációját és optimalizálását. Mindezek mellett a digitális megoldással a szerelési munkálatok hiba nélkül történhetnek meg.

 

A digitalizációs rendszer a legkorszerűbb 3D-s technológiai alapokra épül. Ilyen például a szenzorhálózati eljárás, az acélszerkezeti modellezés, valamint az ezekhez kapcsolódó adatok eltárolása és kiértékelése.

 

A kivitelezést megelőző kutatásokhoz a projekt több 100 millió forintos támogatást és ultramodern eszközöket kapott. A beruházáshoz azért az említett 3 intézményt választották ki, mert ők járnak a legelőrébb a mesterséges intelligencia innovációkban.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu