Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Digitalizációs átalakítás az egészségügyben

2023. June 05. 14:11
Digitalizációs átalakítás az egészségügyben

Újabb egészségügyi innováció indul Magyarországon, hogy fejlesszék az iparág digitális érettségét.

A digitalizáció képes forradalmasítani az egészségügyet és számos előnnyel jár mind az orvosok, mind pedig a betegek szemszögéből nézve.

 

Az informatikai fejlődés lehetővé teszi az egészségügyi információk gyorsabb megosztását, az egészségügyi ellátás minőségének javítását, illetve a beavatkozások hatékonyabb végrehajtását.

 

Továbbá a digitalizáció elősegíti az egészségügyi kutatásokat és az innovációkat is. Az egészségügyi adatok digitális tárolása és elemzése lehetővé teszi az adatok gyorsabb feldolgozását, a minták azonosítását és végezetül a betegség ultragyors felismerését is.

 

Folyamatosak a digitalizációs fejlesztések

 

Magyarországon most éppen az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet (OKPI), illetve a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségügyi Menedzserképző Központ indított egy új kutatás-fejlesztési sorozatot.

 

A két intézmény célja, hogy Magyarországon tovább fejlesszék a tüdőgyógyászatot és annak digitális fejlettségét. A felek abban állapodtak meg, hogy létrehoznak egy mesterséges intelligencia által vezérelt, adatvezérelt platformot is.

 

A jövő technológiai platform az adatok alapján dönt majd a diagnosztikáról és segíti a hatékony terápiás módszerek kialakítását is.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu