Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Digitalizáció a turizmusban

2023. May 16. 10:45
Digitalizáció a turizmusban

Egyre több olyan beruházás indul hazánkban, amely a turisztika innovációját helyezi előtérbe.

A magyar Országgyűlés korábban megszavazta a legújabb turizmust érintő törvénymódosítási javaslatot, miszerint a papíralapú vendégkönyveket megszüntetik. A megszüntetést egyébként a szakma kérte, hiszen ők is egyre jobban hisznek a digitális megoldásokban, amely a jövőben egyre nagyobb szerepet kap. Ezzel párhuzamosan tehát egyre több digitális fejlesztés kezdődik meg 2023-ban a turisztikai szektorokban.

 

A szálláshely-adók már régóta megakarták szüntetni ezt a fajta lehetőséget, hiszen ezzel nagymértékben gyorsul az ügyintézés folyamata, valamint csökken az adminisztrációs teher. Hivatalosan már életbe is lépett ez a módosítás, tehát jelenleg már nincs dupla nyilvántartás-vezetési kötelezettsége a turisztikai szektornak.

 

Szinte minden a digitalizációról szól, hiszen ez a hatékonyabb megoldás

 

Magyarországon a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felel azért, hogy a szállásadók és a szállásközvetítők minél korábban áttérjenek a teljes digitalizációra. A központ már 3 éve működik, a törvényjavaslat megszavazását pedig újabb sikerként könyvelhetik el.

 

Az elmúlt 3 évben egyébként rengeteg magyar szálláshely kezdett el használni digitális szoftvert, köszönhetően a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnak (NTAK). A foglalásokat már digitálisan adminisztrálják, az adatrögzítés pedig online történik, ami sokkal stabilabb megoldás, mint a papír alapon történő intézkedés.

 

A szektor digitalizációja a jövőben még nagyobb mértékben nőhet.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu