Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.11.30. - szerda, András, Andor napja van.

Belföldi hírek

Digitálisan lehet megtalálni a fiatal munkaerőt

2022. július 29. 07:00
Digitálisan lehet megtalálni a fiatal munkaerőt

Az online felületeken és digitálisan érhető el legjobban, hogy megtaláljuk az ideális pályakezdőt.

Egy friss felmérés szerint Magyarországon a leginkább és leghatékonyabban a Facebookon lehet elérni a fiatal munkaerőt, hiszen az ifjabb generáció itt keres legtöbbször munkát. A felmérésben szereplő fiatalok 60 százaléka jelezte, hogy elsősorban ezen a közösségi média felületen érhetőek el.

 

A Facebook után a munkáltatók sajátkészítésű weboldalai, tehát digitális felületei voltak a legnépszerűbbek, mivel a válaszadó fiatalok 36 százaléka tájékozódik ezen a módon Magyarországon.

 

Ha fiatal munkaerőt keresünk, irány a Facebook

 

A felmérést egyébként a Work Force humánerőforrás szolgáltató készítette és a fiatalok álláskeresési szokásain kívül azt is megvizsgálták, hogy mekkor a fizetési igény. A fiatalok közel 70 százaléka legalább 350 ezer forintos bruttó fizetést tart elfogadhatónak.

 

A pályakezdő generációnak egyébként az állás és cég kiválasztásakor fontos a versenyképes fizetés és a rugalmas munkaidő is. Szintén a legfontosabb kategóriába sorolják a segítőkész, támogatásra kész és nyitott főnököket, valamint a befogadó csapatot, illetve az előrelépési lehetőséget is.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu