Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.29. - csütörtök, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Digitálisan fejleszt a Corvinus

2022. augusztus 27. 09:00
Digitálisan fejleszt a Corvinus

Digitalizációhoz kapcsolódó beruházás indul a Corvinus Egyetem egyik karán és online.

Közel 1,5 milliárd forintos támogatást nyert a Corvinus Egyetem egy pályázaton, amelynek köszönhetően elindíthatják legújabb digitalizációs fejlesztésüket. A felsőoktatási intézmény főleg a Ménesi úton található kar digitális beruházásaihoz járul hozzá, továbbá korszerűsítik az online oktatást is.

 

A pályázat eredményeképp nem csak az online oktatási rendszer újulhat meg, hanem tovább bővülhetnek a digitálisan elérhető tananyagok is, amelyek ma már alapjait képezik az oktatási rendszernek világszerte.

 

Új időszámítás előtt a Corvinus Egyetem

 

A Corvinus Egyetem közleményében jelezte, hogy milyen digitalizációhoz kapcsolódó területeken valósítanak meg fejlesztéseket. A legfontosabb tantárgyakhoz kapcsolódóan nagyot bővül és fejlődik a digitális tananyagok, illetve az adattudományban is új időszámítás kezdődhet.

 

Manapság nem létezhet digitális előrelépés mesterséges intelligencia nélkül, így a felsőoktatási intézmény olyan alapképzési és mesterképzési tárgyaknál is bővíti az online lehetőségeket, ami a mesterséges intelligenciáról szól.

 

Az egyetem az oktatási termeket és előadótermeket is elkezdi úgy liakalítani, hogy a hibrid oktatási mód bármikor kivitelezhető legyen. Az intézmény célja, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető egyeteme legyen.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu