Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Belföldi hírek

Digitálisan átalakul a pénzügyi szektor

2022. június 21. 19:37
Digitálisan átalakul a pénzügyi szektor

Folyamatosak Magyarországon a pénzügyi szektor digitalizációs fejlesztései.

Megállíthatatlanul terjed a digitalizáció a pénzügyi szektorba Magyarországon - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az MNB elemzése alapján főleg a koronavírus járvány után kapott még komolyabb lendületet az ágazat digitális fejlesztése.

 

Manapság egyre több banknál érhetőek el digitálisan is a szolgáltatások, az információk és a termékek és a bankok ügyfeleinek mintegy 80 százaléka használja ki ezeket a modern lehetőségeket. A jövőben további fejlesztések várhatóak a piacon.

 

A bankok és a biztosítók is egyre többet költenek digitalizációra

 

Szintén jelentős mértékben erősödtek a biztosító cégek digitalizációs törekvései is, főleg az elmúlt 1 évben. A járvány idején főleg a mobilbanki és a netbanki alkalmazások, platformok váltak világszerte az elsődleges ügyfélkommunikációs csatornává, így a kisebb bankok is elkezdtek fejleszteni.

 

Szintén jó hír Magyarország digitális fejlettségének, hogy banki ágazatban már minden bank igazgatóságában van banki digitalizációért felelős vezető munkatárs, így az intézményeken belüli digitalizáció is folyamatosan emelkedik.

 

Forrás: MTI, MNB
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu