Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Digitális kutatás-fejlesztési központ jön létre Budapesten

2021. november 28. 12:00
Digitális kutatás-fejlesztési központ jön létre Budapesten

A Linde Gáz Magyarország 5 milliárd forintos digitalizációs beruházást indít a fővárosban.

Magyarországon egyre több kutatás-fejlesztési projekt indul. Az egyik legjelentősebb ilyen beruházást épp a napokban jelentették be. A Linde Gáz Magyarország Zrt. egy sajtótájékoztató keretein belül közölte, hogy Budapesten új digitális kutatás-fejlesztési központot építenek. A fővárosi beruházást 5 milliárd forintból hatja végre a cég, amelyhez az állam 970 millió forintos támogatást ad.

 

Az új központ fő célja az lesz, hogy a feldolgozóipari gyárak nyereségességét és fenntarthatóságát biztosítsák a létesítményben zajló modern technológiai megoldások létrehozásával. A német cég elsőkörben 25 magasan szakképzett munkavállalót vesz fel, a projekt későbbi szakaszaiban pedig további munkahelyeket hoznak létre.

 

Az orvosi gázok termelésével foglalkozó cég az oltóanyagok tárolásában is részt vesz az országban

 

A Linde Gáz Magyarország Zrt. 1992-ben alakult és Magyarországon 10 fiókteleppel valamint közel 100 értékesítési partnerrel rendelkezik. A vállalat orvosi és ipari gázok előállításával foglalkozik, valamint a Pfizer/BioNTech koronavírus oltóanyag tárolásában is szerepet vállal, mivel ez a vakcina típus rendkívül speciális tárolást igényel.

 

A cég a budapesti központjából Oroszországba, Indiába és az Egyesült Arab Emírségekbe is szolgáltatásokat nyújt majd, főleg az olyan gázelőállítási területen, amely a mesterséges intelligencián alapul.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu