Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.04. - Monday, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Digitális kezdeményezés a GVH részéről

2023. March 29. 12:01
Digitális kezdeményezés a GVH részéről

Digitalizációs beruházást kezdeményezett Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal.

Átfogó digitális fejlesztést kezdeményezett hazánkban a Gazdasági Versenyhivatal. A digitális beruházás ötletét a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) is támogatja, így hamarosan átrendeződhet az online piac.

 

A Gazdasági Versenyhivatal egy olyan adatbázist szeretne létrehozni Magyarországon, amely minden eddiginél pontosabban figyeli az online árakat. A beruházás egyik célja, hogy ezzel is szabályozzák a webáruházakat, továbbá, hogy hatékonyabbá tegyék az infláció elleni küzdelmet hazánkban.

 

Egyre több a webáruház, így egyre nehezebb őket ellenőrizni, ha nincs egy erre megfelelő online platform

 

Az elmúlt időszakban az élelmiszeriparban is nagyon hirtelen változtak az árak, ez a fajta követhetetlenség pedig a következő pár hónapban is megmaradhat, azonban az online árfigyelő rendszerrel követhetőbb lenne a változás.

 

Azáltal, hogy a változások és ingadozások könnyebben megfigyelhetőek lesznek, egyszerűbben lehet őket megfogni és csillapítani, így az online beruházás kiemelt figyelmet kaphat Magyarországon a közeljövőben.

 

Olyannyira nagy figyelmet kap a beruházás, hogy az érintett hivatalok és szervek már meg is kezdték a szakembergárda felállítását az innovációhoz.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu