Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Digitális Innovációs Központ alakul

2023. May 09. 15:03
Digitális Innovációs Központ alakul

Elindul Magyarországon az Európai Bizottság Digitális Európa Programjának legelső szakasza.

Jelentős digitalizációs innovációt indít Magyarországon az Európai Bizottság, mivel 5 Európai Digitális Innovációs Központ (European Digital Innovation Hub - EDIH) létesül hazánkban - tette közzé az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

 

A nagyszabású fejlesztést az Európai Bizottság a Digitális Európa Programjának keretében hajtja végre Magyarországon. A hálózat már több mint 150 taggal rendelkezik a kontinensen és fő céljuk, hogy a vállalkozásokat, illetve a közszférát támogassák abban, hogy a digitalizációs átállást minél költséghatékonyabb módon vihessék véghez.

 

Komoly projekteket vetíthet előre Magyarországon ez az EU-s kezdeményezés

 

A szervezet a digitális fejlesztésekhez és az átálláshoz ingyenesen kínál tanácsadásokat és átfogó képzéseket. Magyarországon egyébként az említett 5 darab központ a következő témákat fogja boncolgatni: Mesterséges Intelligencia, Adat, Agrár, DigitalTech EDIH, illetve HPC-EDIH.

 

A központ kizárólag olyan témakörökkel fog foglalkozni, amelyek a jövő technológiákhoz kapcsolódnak, mivel az Unió célja, hogy az évtized végére a vállalatok legalább háromnegyede már használjon ilyesfajta csúcstechnológiai megoldásokat.

 

A kezdeményezésre Magyarországnak nagy szüksége van, mivel az EU-ban csak a 25. helyen vagyunk digitális integráltságban.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu