Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.02. - kedd, Anita, Kármen napja van.

Belföldi hírek

Digitális fejlődés az iskolákban is

2018. augusztus 10. 09:40
Digitális fejlődés az iskolákban is

Informatikai eszközök beszerzésével, informatikai továbbképzések biztosítással segíti a kormány az iskolákat a digitális átállás folyamatában.

Az oktatás minőségének javulásához is nagyban hozzájárul a kormány azon kezdeményezése, melynek keretében százezer informatikai eszközt biztosít az iskolák részére. A kormány az informatikai ezközök mellet széles sávú internet hozzáférést és a tanárok számára informatikai továbbképzéseken való részvételt is lehetővé teszi.

 


Informatikai eszközökkel segíti a kormány az oktatási intézményeket

 

A következő tanévben, mintegy 26 millió forintot fordítanak az eszközbeszerzésre és a szélessávú internet biztosítására. 262 helyszínen már meg is történt a kiépítés, az év folyamán pedig további 2000 helyszínen valósul majd meg a szélessávú internet kapcsolat. Annak érdekében, hogy a beszerzett eszközöket a tanárok minél felkészültebben és magabiztosabban tudják használni, informatikai továbbképzéseket szerveznek számukra, melyen mintegy ötezer tanár és pedagógus vesz majd részt.

 

Az eszközbeszerzések már elkezdődtek, az idei évben 45 ezer laptopott és 24 ezer tabletet már megvásároltak, továbbá folyamatban van 5 ezer projektor és 3 ezer interaktív tábla beszerzése. A tervek szerint az eszközök ősszel minden iskolába eljutnak.

 

Forrás: kormany.hu

 

-BT-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu