Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Digitális agrár fejlesztések indulnak

2023. April 19. 14:50
Digitális agrár fejlesztések indulnak

Megkerülhetetlen projekt lesz a jövőben az agrárgazdaság digitalizálása, Magyarország pedig kiemelt szerepet szán ezen technológiáknak.

Magyarországon minden évben megrendezik az Agtech Summit agrár digitalizációs eseményt, amelyen mindig szóba kierül az, hogy miként érinti a jövőben a mezőgazdaságot a folyamatos technológiai fejlődés.

 

Ezen kívül még számos jövő technológiai mezőgazdasági eseményt rendeznek Magyarországon, az Agrárminisztérium közleménye alapján pedig 2023-ban további újítások várhatóak a rendezvények terén, hiszen a cél a gazdák és az iparág folyamatos tájékoztatása a legmodernebb megoldásokról.

  

Az Agrárminisztérium szerint létfontosságú, hogy a magyar gazdák kövessék a folytonos korszerűsítéseket, mivel ha egy picit is lemaradnak az innovációk bevezetésében, akkor több éves hátrányba kerülhetnek a szektorban.

 

Az egyik legfőbb újítás 2023-ban a drónok széleskörű felhasználása lehet

 

Az agrárium jóval jövedelmezőbbé válik a cégek számára, ha állandóan gyűjtik az adatokat, automatizálnak és az információkat precízen felhasználják, majd bevezetik a robotikát.

 

Az ilyesfajta modern technológiák hossszú távon biztosítják a megbízható termelést, csökkentik a szektorban tapasztalható munkaerőigényt, nem terhelik annyira a környezetet és jóval hatékonyabb megoldásnak bizonyulnak.

 

További jó hír, hogy Magyarországon egyre több technológiai cég és gazda kezdett együttműködésbe a termelés javítása érdekében, így már 2023 tavaszán csúcstechnológiás folyamatok debütálhatnak itthon.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu