Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Devizahitelesek: A kormány betartja, amit ígért!

2014. November 24. 10:52
Devizahitelesek: A kormány betartja, amit ígért!

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és  Trócsányi László igazságügyi miniszter együtt tartott sajtótájékoztatót a devizehteleseket segítő törvényekkel kapcsolatban.

A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken. "A kormány betartja, amit ígért, a törlesztőrészletek 25-30 százalékkal fognak csökkenni" - hangzott el. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kormány továbbra is azt az alapelvet követi, amely szerint a mintegy 650 ezer jelzálog alapú forinthiteles nem járhat rosszabbul, mint a devizahitelesek.

 

 

Komoly segítség a devizahiteleseknek
A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: elvégezték az átlagárfolyamra vonatkozó számításokat, ami belekerült a Magyar Bankszövetséggel kötött megállapodásba. Hangsúlyozta: a kormány azzal számol, hogy a több mint 400 ezer jelzálogalapú devizahiteles döntő többsége a forintosítás mellett dönt, így megszabadul a változó árfolyam kockázatától.  A parlament ezen a héten szavazhat az adósmentő csomaghoz benyújtott módosító javaslatokról, bekerült az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a törvényt.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu