Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Déli nyitás: Magyarország időben kapcsolódik be ebbe a globális versenybe

2015. March 17. 10:30
Déli nyitás: Magyarország időben kapcsolódik be ebbe a globális versenybe

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar kormány "Déli nyitás" politikájáról meghozott döntésének helyességét igazolja, hogy az Európai Unió stratégiai fontosságú kérdésként fogalmazza meg, hogy Afrikában vezető szerepre tegyen szert.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter , Déli nyitás, Keleti nyitás
Az uniós külügyminiszterek hétfői brüsszeli tanácskozásukon ugyanis arra az álláspontra helyezkedtek, hogy mind politikai, mind gazdasági szempontból stratégiai fontosságú, hogy Európai Unió együttműködjön Afrikával - ismertette a politikus.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy óriási a globális verseny az Afrikával való gazdasági együttműködésben, Kína és az Arab-öböl államai is jelentős erőfeszítéseket tesznek, hogy megvessék lábukat a kontinensen. Véleménye szerint a "Keleti Nyitást" megelőző időszakkal ellentétben, Magyarország időben kapcsolódik be ebbe a globális versenybe.


Szijjártó Péter tudatta, hogy Magyarország három helyen, Ghánában, Angolában és Etiópiában nagykövetséget, Etiópiában, Angolában és Kenyában pedig kereskedőházat tervez nyitni.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu