Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.19. - hétfő, Huba napja van.

Belföldi hírek

Debrecen húzóágazata az informatika lett

2009. augusztus 01. 22:26
Debrecen húzóágazata az informatika lett
Új, zöldmezős beruházást adtak át kedden Debrecenben, az IT Services Hungary 4 milliárd forintból épült high-tech irodakomplexumát Bajnai Gordon miniszterelnök avatta fel. Debrecen helyes döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a helyi gazdaság húzóágazata a magas hozzáadott értékű ipar és szolgáltatás lesz - mondta el Kósa Lajos, a város polgármestere.
A T-Systems leányvállalata a fejlesztéssel 300 új munkahelyet teremtett, s az év végéig összesen 900 magasan képzett, több nyelvet beszélő munkavállalónak biztosít munkahelyet Debrecenben, ahol a későbbiekben 1.300-ra növelik az alkalmazottak számát. A beruházás a debreceni agrár-innovációs parkban valósult meg.

Kósa: Debrecen helyes döntést hozott

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hangsúlyozta: Debrecen helyes döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a helyi gazdaság húzóágazata a magas hozzáadott értékű ipar és szolgáltatás lesz.

Nagy János professzor, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának (DEATC) elnöke jelezte: az egyetemi gyakorlati informatikai képzés jó terepe lehet az új IT-központ. Az agrár-innovációs tudásparkhoz kapcsolódó 100 hektáros terület pedig további fejlesztésekre nyújt lehetőséget - mondta.

Ilosvai Péter, az IT Servises Hungary igazgatója szerint cége történelmet csinál Debrecenben, amikor a mezőgazdasági jellegű térségben technológiai környezetet épít. Viszont a fejlődéshez az autópálya már nem elég, ezért kérte Bajnai Gordon s Kósa Lajos segítségét annak érdekében, hogy nemzetközi szintű repülőtere legyen Debrecennek.

(Forrás: fidesz.hu)

-kt-


Debrecen Online - debon.hu


Szólj hozzá Debrecen fórumán!
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu