Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor nyitotta meg az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt

2014. April 15. 10:34
Czomba Sándor nyitotta meg az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára a budapesti megnyitón hangsúlyozta: a kormány és a kamara fontos célkitűzése, hogy a gazdaságban rendelkezésre álljon a megfelelő minőségű és számú szakember.


Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten. Parragh László, az MKIK elnöke elmondta, a rendezvényre 14-15 ezer pályaválasztás előtt álló érdeklődőt várnak.Czomba Sándor hangsúlyozta:  a kormány az elmúlt négy évben megteremtette a megújított szakképzés jogszabályi hátterét, és további finomítással meg lehet erősíteni a duális szakképzést.

 

 

Czomba Sándor nyitotta meg az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt

 A „VII. Szakma Sztár Fesztivál” versenyre 2014. április 14-16-a között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve  a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében. A verseny győzteseinek díjait Orbán Viktor miniszterelnök adja át április 16-án.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu