Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor: Minél többen találjanak belföldön munkalehetőséget!

2014. May 23. 10:46
Czomba Sándor: Minél többen találjanak belföldön munkalehetőséget!

A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára, Czomba Sándor adta át a mezőgazdasági gépeket gyártó CLAAS Hungaria Kft. tanműhelyét Törökszentmiklóson.


Köszöntőjében az államtitkár az egyik legnagyobb kihívásnak nevezte, hogy minél többen találjanak belföldön munkalehetőséget. A munkáltatók nehezen találnak képzett szakembereket, mivel a munkanélküliek fele szakképzetlen. A munkanélküliség elleni harcot szavai szerint itt kell legelőször felvenni, és meg kell akadályozni e réteg újratermelődését.

A politikus hangsúlyozta: a régióban több mint 600 embernek munkát adó CLAAS cégcsoport kiemelten járul hozzá az agrárium versenyképességéhez.Közölte: a mezőgazdaság erősödő teljesítménye nem csak a gazdáknak és a kormányzatnak, de a termeléshez szükséges eszközök gyártóinak is fontos. 

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára, Czomba Sándor adta át a mezőgazdasági gépeket gyártó CLAAS Hungaria Kft. tanműhelyét Törökszentmiklóson
Felidézték: másfél éve adták át itt a cégcsoport fejlesztési központját, melyet azóta egy üzemcsarnok-bővítés, -korszerűsítés, valamint a tanműhely létrehozása követett. A mostani, 130 millió forint összköltségű projekthez az állam 94,5 millió forint támogatást nyújtott.

A KSH is ekkor jelentette be, hogy márciusban 6,4 százalékkal nőttek a keresetek Magyarországon. A reálbérek folyamatos emelkedése mellett a kormány egyik fő célja, hogy tartósan 4 millió felett tartsa a foglalkoztatottak számát, a munkanélküliséget pedig 4 százalék alá csökkentse.MTI/MCOnet

Fotó: Pelsőczy Csaba

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu