Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor is jelen volt a texasi székhelyű cég magyarországi beruházásának alapkőletételén

2013. October 02. 10:39
Czomba Sándor is jelen volt a texasi székhelyű cég magyarországi beruházásának alapkőletételén
Mintegy 4 milliárd forint összköltségű tudományos park elektronikus alapkövét helyezték el Debrecenben, a National Instruments (NI) Hungary Kft. debreceni telephelyén. A ceremónián részt vett Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára is.


Czomba Sándor is beszédet mondott a texasi székhelyű cég magyarországi beruházásának alapkőletételénA hatezer négyzetméter alapterületű Science Parkban 300 ember, főként kutató-fejlesztőmérnök fog dolgozni. A fejlesztés megvalósításához mintegy 2 milliárd forintos támogatást nyert a texasi székhelyű cég az Új Széchenyi Terv pályázatán. Alex Davern, a National Instruments csoport ügyvezető alelnöke öszönetet mondott a magyar kormánynak és Debrecennek is az NI támogatásáért.


Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere

 

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere az alapkőletételkorCzomba Sándor szerint "az a technológia, tudás, amit az NI képvisel, a szakképzésen, a felnőttképzésen, az átképzésen és a felsőoktatáson keresztül valósulhat meg". Hozzátette: erre lehet alapozni Magyarország jövőjét, ezért alakul át a szakképzés és a felnőttképzés, hogy gyakorlatorientálttá tegyék a tudást. A vállalat teljes hardvergyártásának 85-90 százaléka Debrecenben történik, a termékek 99 százalékát exportálják - derült ki az alapkőletételkor tartott ünnepségen.


MTI/MCOnet

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu