Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor írta alá az NGM szakképzési együttműködési megállapodását

2015. April 09. 10:23
Czomba Sándor írta alá az NGM szakképzési együttműködési megállapodását

A kormány célja, hogy a gazdaság számára megfelelő számú és minőségű munkaerő álljon rendelkezésre, továbbá olyan szakemberek végezzenek az iskolákban, akik el is tudnak helyezkedni a szakmájukban.

Ezt a célt szolgálja az a szakképzési együttműködési megállapodás, amelyet Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, valamint Dale A. Martin, a kamara elnöke írta alá a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) nevében. Többek között szeretnék elérni azt, hogy a vállalatok ne tehernek érezzék a tanulók foglalkoztatását, hiszen ezáltal saját vállalkozásuk jövőjét is építik.

 

 


Szakképzési megállapodást kötött az NGM a német-magyar kamarával

 Czomba Sándor kiemelte, hogy Magyarországon a duális szakképzési rendszer 2012-ben indult 37 ezer tanuló részvételével, mára számuk meghaladja az 50 ezret, 2018 végére pedig 70 ezerre szeretnék növelni azok számát, akik tanulószerződés keretében vállalatoknál sajátítják el a szakmát. Elmondta, hogy a kormány a tanulást követő elhelyezkedés segítése érdekében indította el azt a programot, amelynek keretében legfeljebb egy évig átvállalja a volt tanuló bruttó bérének és járulékainak 70-80-90 százalékát, amennyiben a vállalat továbbfoglalkoztatja. Hozzátette, a 7,5 milliárd forint keretösszegű program több ezer ember részvételét célozza meg.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu