Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor az NGM munkahelyteremtést szolgáló intézkedéseiről

2013. January 03. 09:03
Czomba Sándor az NGM munkahelyteremtést szolgáló intézkedéseiről
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormányzati ciklus eddig eltelt idejében csak az NGM munkahelyteremtést szolgáló kiírásainak segítségével több mint hétezer ember jutott munkához,  a megtartott munkahelyek száma pedig tízezer fölött van.

 Czomba Sándor


A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tisztségviselője a Kossuth Rádió műsorában megjegyezte, hogy Magyarországon az elmúlt két és fél évben folyamatosan nőtt a foglalkoztatás, miközben a munkanélküliség stagnált.

A legnagyobb probléma, amit idén meg kell oldani, hogy az ország egyes térségeiben, így Szabolcs-Szatmár-Bereg vagy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gyakorlatilag huszonkét éve kevés a munkahely. Ezekre a területekre a kormányzatnak a válság ellenére is nagyon komoly erőket kell koncentrálnia – mondta Czomba Sándor.


Hozzátette:  néhány héten belül nagyon komoly tényleges intézkedésekről tesznek bejelentést. Az államtitkár ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy néhány hónappal ezelőtt a szabad vállalkozási övezetek, zónák kérdése intenzíven felszínre került, majd egy pici csönd lett körülötte. A kormányzat azonban most újra elővette a témát.
MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu