Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor a közfoglalkoztatásról és a szabad vállalkozási övezetekről

2013. May 13. 09:47
Czomba Sándor a közfoglalkoztatásról és a szabad vállalkozási övezetekről
A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára jelentette be, hogy a kormányhatározat módosításának eredményeként a mindenkori kormánynak lehetősége lesz arra, hogy a jelenleg 47 szabad vállalkozási övezet mellett újabbakat jelöljön ki.

Czomba Sándor,


Egy munkahelyteremtésről és -védelemről rendezett konferencián Czomba Sándor elmondta azt is: jelenleg 903 település tartozik a 47 szabad vállalkozási zónába; ez a szám a mostani kormánydöntés eredményeként több mint 100 településsel bővül a közeljövőben. A vállalkozási övezetekkel kapcsolatos feladatokat pedig a megyei önkormányzatok fejlesztési munkaszervezeteihez telepítik.

A politikus Monostorpályiban megtekintette a helyi mezőgazdasági Start-mintaprogramot, és ennek kapcsán kifejtette: fontos, hogy a közfoglalkoztatás értékteremtő munka legyen. Vitányi István (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője elmondta: a berettyóújfalui járáshoz tartozó 25 településen 1293-an vesznek részt a közfoglalkoztatásban. Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke az MTI érdeklődésére arról számolt be, hogy a dél-bihari térségben hamarosan elindul a nyúltenyésztési Start-mintaprogram.

Jelenleg 135 ezren vesznek részt a közfoglalkoztatásban, közülük 57 ezren a Start-mintaprogramok keretében dolgoznak - mondta Czomba Sándor államtitkár Hajdú-Bihar megyében.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu