Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor a kormány és az NGM munkahelyteremtési törekvéseiről

2014. July 29. 12:05
Czomba Sándor a kormány és az NGM munkahelyteremtési törekvéseiről

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára a Kossuth Rádióban hangsúlyozta: a kormány számos tárgyalást felgyorsít annak érdekében, hogy a komáromi Nokia elbocsátott dolgozói minél előbb munkát találjanak a térségben.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára

Beszélt arról is: továbbra is az a célkitűzésük, hogy a közfoglalkoztatás átmeneti és áthidaló megoldás legyen. Ezt az eszközt akkor kezeljük jól, ha azokat engedjük be a közmunkaprogramba, akiknek a versenyszféra nem tud lehetőséget biztosítani - húzta alá Czomba Sándor.


Egész Európában a legnagyobb mértékben nálunk csökkent a munkanélküliségi ráta – hívta fel a figyelmet az államtitkár. Azonban megjegyezte: még messze nem tartanak ott, ahol szeretnének, hiszen a 16-74 év közötti átlagrátája 8 százalék.


Korábban arról is beszélt a rádióban, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) július 1-jétől hirdette meg a nyári diákmunka programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél. Ennek keretét 200 millió forinttal megemelték.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu