Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Czomba Sándor a foglalkoztatottak számának rekord növekedéséről

2013. September 30. 10:11
Czomba Sándor a foglalkoztatottak számának rekord növekedéséről
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrisebb adatai szerint 67 ezerrel dolgoznak többen, mint egy éve - ezekre az adatokra reagált  Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH)Az idén június-augusztusban 3 millió 981 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 67 ezerrel - 1,7 százalékkal - több, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Czomba Sándor,


A versenyszférában létrehozott új munkahelyek is fontos szerepet játszottak a foglalkoztatás bővülésében mind az utóbbi egy, mind pedig az utóbbi három évben; ennek is köszönhető, hogy a KSH friss adatai szerint két évtizedes rekordot döntött a foglalkoztatottak száma idén nyáron - mondta Czomba Sándor. Az államtitkár közlése szerint a gazdaságilag aktívak száma folyamatosan nő, a munkanélküliek számának csökkenése pedig elsősorban a foglalkoztatás bővüléséből adódik.


A politikus szerint ahhoz, hogy foglalkoztatáspolitikailag „jól érezzük magunkat”, tartósan 4 millió fölé kellene kerülnie a magyarországi foglalkoztatásnak, hosszú távon pedig az ötmilliós határ a cél. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben „nagyon meg kell becsülni az eredményeket”.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu